Zombination I (E.R.I.C)

22mei18

Alc. 17%
Struise Brouwers (Vleteren)

Zombination I E.R.I.C. bierBeschrijving: Artisanaal Belgische Imperial stout, zwart bier van hoge gisting, houtgelagerd, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, honing, water.

Geproefd: (Geproefd op 03/12/2017) Sterk alcoholisch en zoetig van geur, met een fijne rode wijntoets in de neus. Idem wat smaak betreft, uitermate volmondig en stroperig in de mond, als siroop. Zwaar alcoholisch en zoet, met hints van hout en rode wijn, amper (mout)bitter nog, met een uiterst flauw gebrand karakter in de verte en met een volle, plakkerige nasmaak. Om zéér op ’t gemak  en met mate(n) van te genieten …

Weetje: Anno 2014 gebrouwen nadat de Struise Brouwers hun intrek hadden genomen in ’t Oude Schooltje, in samenwerking met tal van bevriende brouwers van ondermeer De Molen (Bodegraven, Nederland), Kees! (Middelburg, Nederland), Haandbryggeriet (Drammen, Noorwegen), Magic Rock (Huddersfield, Engeland), Beavertown (Londen, Verenigd Koninkrijk), Brodies (Londen, Verenigd Koninkrijk), Naparbier (Noain, Spanje) én de Spaanse bierblogger en -distributeur Gabriel Bocanegra, die samen met Struise brouwer Urbain Coutteau op het idee kwam, ter nagedachtenis van hun oorspronkelijke collaboration-brouwsel Zombier. Van Zombination werden uiteindelijk 7 varianten gemaakt, allen op een andere houtsoort gerijpt. Bovenstaande rijpte op Chateaux Margaux rode wijnvaten.No Responses Yet to “Zombination I (E.R.I.C)”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: