Tronk

16mei18

Alc. 10%
Siphon Brewing (Damme)

Tronk bierBeschrijving: Artisanaal Belgische “Vanille Sinaasappel Quadrupel”, donker winterbier (68 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pils, Munich, Special B & Chocolade), hop (Goldings & Saaz), vanille, sinaasappelzeste, donkere kandijsuiker, gist (Belgian Abbey), water (uit Damme).

Geproefd: Zeer zachte hints van gedroogd fruit en sinaasappel(zeste) in de neus. Volmondig. Zwaar gemout en behoorlijk straf van smaak, alcoholisch zoetig en met een “donkere”/gebrande (koffie, chocolade) bitterheid (50 IBU), doch bijgestaan door licht frisse sinaas- & vanilletoetsen en met een toch eerder droge nasmaak op het eind.

Weetje: Vernoemd naar een geknotte wilg, tekenend voor een winters landschap en een symbool van veerkracht, de perfecte inspiratie voor een sterk winterbier met karakter. “Om de vier à vijf jaar worden ‘s winters de wilgen geknot voor het brandhout, vervolgens sieren de tronken het landschap rond onze brouwerij”, luidt het etiket. Als basis werd een klassieke quadrupel gemaakt, doch verrijkt met vanillestokjes en zeste van sinaasappel tijdens de koude lagering. Tijdens het kookproces werden géén kruiden gebruikt. Ideale schenktemperatuur: 10°C. Vers consumeren, bij voorkeur binnen 2 jaar na de botteldatum.

Advertenties


No Responses Yet to “Tronk”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: