Rhubarb Verhasselt 2016

04mei18

Alc. 6%
Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek) / Stekerij @lambikstoemper (Oetingen)

Rhubarb Verhasselt 2016 bierBeschrijving: Belgisch fruitbier (rabarber) op basis van lambiek, blond bier van spontane gisting, gedurende 9,5 weken gemacereerd met verse rabarber en vervolgens hergist op fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, overjaarse hop, verse bio-rabarber (3,750 kg / 11 liter lambiek), suiker, water.

Geproefd: Fruitig (rabarber) van geur, met een “stinky” vleugje veld, een tikkeltje Brettanomyces in de neus en een zacht zurig parfum. Zurig van smaak, weliswaar zonder overdreven te zijn, duidelijk (rabarber) fruitig ook, de Brettanomyces mooi vertegenwoordigd en iets van rijpe banaan in de nasmaak, die weinig zoetig is terwijl je mond samentrekt en je tong droog trekt van het zurige. Niet heel volmondig, wel mooi droog in de nasmaak. Ideaal als aperitief, wat mij betreft. 🙂

Weetje: Gestoken op 19/07/2016, gebotteld op 25/09/2016. Is de Stoffellambik #7 die werd gebotteld met toevoeging van een weinig suiker en aldus een nagisting op fles kreeg. Zéér ‘limited edition’, in een oplage van slechts 16 flessen van 75cl.

Advertenties


No Responses Yet to “Rhubarb Verhasselt 2016”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: