Cassandra

27apr18

Alc. 7%
Siphon Brewing (Damme)

Cassandra bierBeschrijving: Artisanaal Belgische oesterstout, zwart bier (117 EBC) van hoge gisting, hergisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pale, Munich, Special B & Chocolade), geroosterde gerst, gerstvlokken, havervlokken, hop (Challenger & Goldings), oesterschelpen, gist (American Ale), water (uit Damme).

Geproefd: Toetsen van koffie, chocolade en drop in de neus, typisch voor een stout. Eerst zacht van smaak, licht gebrand, met toetsen van koffie en chocolade, dan steeds intenser en flink bitter (52 IBU), gebrand van aard, subtiel ziltig in de mond, fijn zoetig op de achtergrond, met een half plakkerige nasmaak. Eentje “om op te knabbelen”, zoals dat heet.

Weetje: “Zeemeermin Cassandra vervloekte Damme nadat ze gevangen genomen werd door een visser. Ze werd verbannen naar een put nabij de brouwerij. Ze stierf er van verdriet, maar blijft verder leven als Damse windvaan”, aldus het etiket. Aan het einde van de kooktijd werden verse oesterschelpen toegevoegd. Ideale schenktemperatuur: 10°C. Vers consumeren, bij voorkeur binnen 2 jaar na de botteldatum. Past qua foodpairing naar verluidt best bij een stukje belegen kaas, een chocolade dessert of gerookte paling.

Advertenties


No Responses Yet to “Cassandra”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: