Hip Hop Saison

29mrt18

Als. 6%
Microbrouwerij De Keukenbrouwers (Hove)

Hip Hop Saison bierBeschrijving: Artisanaal Belgische saison, blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pils & Munich), havervlokken, Northern Brewer bitterhop, Styrian Golding aromahop, kandijsuiker, gist (3724 Belgian Saison), water.

Geproefd: Speciaal aroma met fruitige hints en iets fijn “zurig” in de neus, van de gebruikte haver en tarwe wellicht. Niet volmondig. Zacht “zurig” en vooral (perzik) fruitig van smaak op de voorgrond, met een uiterst subtiele bitterheid (30 IBU) op de achtergrond, die vooral in de droge nasmaak naar voren komt, doch al bij al zeer zacht van smaak blijft, zoals de rest van het bier. Niet heel uitgesproken, kortom, maar zeker verfrissend, wat toch de bedoeling is van een saison. Granig van karakter, met vooral de haver duidelijk aanwezig.

Weetje: Naar het recept van Jan Vandijck en Koen Van den Heuvel, twee vrienden die sinds 2014 in een container in de tuin brouwen. Voordien maakten zij hun bieren in de keuken thuis, vandaar de naam. Ideale schenktemperatuur: 8°C.No Responses Yet to “Hip Hop Saison”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: