Lambickx De Troch

08mrt18

Alc. 5,75%
Brouwerij De Troch (Wambeek)

Lambickx De Troch bierBeschrijving: Artisanaal Belgische oude lambiek, blond bier van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten, hergist in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, overjaarse hop, water.

Geproefd: (Brouwjaar 2013, botteljaar 2015) Het aroma bevat stevig wat Brettanomyces (“putteke”), met toetsen van rijpe appel en nat hout in de neus. Zacht zurig van smaak, met hints van groene appel en een stevig (Frans eiken) houtkarakter. Niet volmondig en vrij plat, weinig CO2 aanwezig. Met een zachte nasmaak waarin je vooral hout proeft, terwijl je mond wel flink samentrekt van de aanwezige zurigheid. Smaakt in feite helemaal hoe je kan verwachten van een aldus gerijpte oude lambiek.

Weetje: Lambickx is de verzamelnaam van specifiek door Don Feinberg (van Vanberg & DeWulf) geselecteerde lambieken en blends van diverse Belgische lambiekbrouwers, onder de noemer Lambickx De Troch enerzijds, Lambickx Private Domain anderzijds, die laatste met lambiek van brouwerij Boon zo wordt beweerd. Vanberg & DeWulf (New York) is de eerste grote importeur van Belgische bieren in de Verenigde Staten. Van de Lambickx zijn intussen diverse varianten op de markt (geweest). Bovenstaande werd op een gelimiteerde oplage van slechts 2.436 flessen (37,5 cl) gebotteld (door De Troch in Wambeek) na rijping op een 600 liter groot Frans eiken vat. We spreken hier niet van (Oude) Geuze daar slechts lambiek van eenzelfde jaar werd gebruikt, waardoor de carbonisatie ook minimaal is. “C’est bon. C’est le gout du tonneau”, aldus het etiket.No Responses Yet to “Lambickx De Troch”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: