Postel Tripel

26feb18

Alc. 9%
Brouwerij Affligem / Alken-Maes / Heineken (Opwijk)

Postel Tripel bierBeschrijving: Belgische tripel, blond abdijbier van hoge gisting, met nagisting in de fles, gefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, water.

Geproefd: Fruitig (mandarijntjes, abrikoos, perzik) van geur, met een fijn exotische en kruidige (hop)toets in de neus en een gemout aroma aan de basis. Volmondig. Gemout en fruitig (zie hierboven) van smaak, met een stevige alcohol zoetigheid en slechts een zeer kleine bitterheid aanwezig. De afdronk is vol, de nasmaak is half-plakkerig, zacht uitvloeiend en met een weinig ijzer op de tong.

Weetje: De naam verwijst naar de abdij van Postel, gelegen in de Belgische Noorderkempen en “een bezoek meer dan waard”, aldus het etiket. Reeds van in 1611 brouwden de Norbertijnen van Postel hun eigen bier. Anno 1797 – tijdens de Franse Revolutie – werden de kanunniken uit hun abdij verdreven en werd hun brouwactiviteit definitief gestopt. Sinds 1953 wordt er (onder licentie) opnieuw een Postel-bier gebrouwen, eerst door Brouwerij Campina (Dessel), die in 1988 overgenomen werd door Brouwerij Alken-Maes en sindsdien dus in Opwijk gebrouwen. Tot enkele jaren terug bedroeg het alcoholvolume van deze tripel 8,5%.No Responses Yet to “Postel Tripel”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: