Crystalstick Airborne 2.0

19feb18

Alc. 4,8%
Beer & Fashion bvba (Herne)

Crystalstick Airborne 2.0 bierBeschrijving: Artisanaal Belgische saison, blond bier van hoge gisting, zónder hergisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, Sorachi Ace, Mount Hood & Equinox hop, een weinig koriander, veel kamille, gist, water.

Geproefd: Uitgesproken hoppy van geur, met toetsen van zuivel, hars en nat gras, in combinatie met een vleugje limoen(zeste) achteraan in de neus. Niet volmondig, wél vol smaak. Stevig hopbitter, vooral vanaf de afdronk, met ook een kleine botersmaak aanwezig. Fris, zacht fruitig, met een tikkeltje (citrus)zeste en met een uiterst droge nasmaak, die je mond volbitter achterlaat en doet snakken naar ‘nog’. In de nasmaak ontdek je ook het kruidige accent (van de kamille), ietwat koriander en een subtiel gepeperde prikkeling op je tong. Kortom: een absolute doordrinker voor wie houdt van bitter!

Weetje: Begin 2018 gebrouwen door brouwer Kurt Marcelis uit Herne, volgens hetzelfde recept als de ‘gewone’ Crystalstick Airborne doch vlak voor het bottelen gedurende 12 uur(!) gespoeld met Equinox (aroma)hop. Op het etiket prijkt een elfje die een kristallen stick vasthoudt, vandaar de naam van het bier. Dankzij het gebruik van kamille zorgt het bier voor een betere waterafdrijving en vertering. Ideale schenktemperatuur: 6-10°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Crystalstick Airborne 2.0”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: