La Rulles Houblon Sauvage

06Feb18

Alc. 4,9%
Brasserie Artisanale de Rulles (Rulles)

La Rulles Houblon Sauvage bierBeschrijving: Artisanaal Belgische saison, blond bier (8,8 EBC) van hoge gisting, dryhopped, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, (wilde) hop, suiker, invertsuiker, gist, water.

Geproefd: (Récolté en 2016 en Gaume) Zeer zacht van geur, met een weinig floraal gehopt parfum, eerder groenig van karakter. Niet volmondig en uiterst zacht van smaak, met een subtiele bitterheid (35 IBU) die vanaf de afdronk sterker wordt doch steeds erg zacht blijft, maar wel lang blijft nazinderen in de droge nasmaak, die je doet snakken naar meer. Niet heel complex of uitgesproken van smaak, maar wel lekker. Hopbitter, ietwat nat grassig van aard, met hints van munt, groene peper en citruszeste op de achtergrond.

Weetje: De Houblon Sauvage werd voor het eerst in 2016 op de markt gebracht, dryhopped met vers geplukte hop uit 2015. Sindsdien wordt het bier jaarlijks geproduceerd, in 2017 al in een groter volume, weliswaar nog steeds als “limited edition”. De hopbloemen worden bij een lage temperatuur gedroogd in de Brin de Campagne (Ansart) en krijgen vervolgens 15 dagen de tijd om hun smaak en aroma af te geven aan het rijpende bier. Ideale schenktemperatuur: 8-10°C. Past qua foodpairing naar verluidt best bij salades, of gewoon als aperitief.

Advertenties


No Responses Yet to “La Rulles Houblon Sauvage”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: