Dikkenek

26Jan18

Alc. 6,7%
Belgoo Brouwerij (Sint-Pieters-Leeuw)

Dikkenek bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, hop, gist, water.

Geproefd: Floraal gehopt van geur. Niet heel volmondig, doch vrij romig in de mond. Gemout en zacht fruitig (mandarijntjes) gehopt van smaak, met een mooie bitterheid die sterker wordt vanaf de afdronk, citrus(zeste) van karakter, uitmondend in een erg droge nasmaak waarin toch ook enige zoetigheid verscholen zit. Een mooie toegankelijke doordrinker, tevens smakelijk voor wie van bitter houdt.

Weetje: “Peï ton verre!”, luidt het etiket. Gebrouwen sinds 2016 door Belgoo-brouwer Jo Van Aert en brouwerijen-consultant David ‘Dave’ Blocteur, die 4 jaar lang met het idee van dit bier rondgelopen heeft.  De naam is Brussels dialect voor een “grote mond” en wordt in elke landstaal begrepen. Het verwijst bovendien naar de gelijknamige film uit 2016, boordevol “typisch Belgische” humor. Die Belgian Spirit is voor Dave erg belangrijk: plezier maken in goed gezelschap, met een goed glas bier, zelfspot, compromissen en surrealisme. Ideale schenktemperatuur: 6°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Dikkenek”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: