Gouden Carolus Indulgence 2016 – Cuvée Sauvage

10Aug17

Alc. 9,8%
Brouwerij Het Anker (Mechelen)

Gouden Carolus Indulgence 2016 - Cuvée Sauvage bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond speciaalbier (12,7 EBC) van gemengde gisting, op basis van een hoge gistingsbier en 20% lambiek (bier van spontane gisting), hergist in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, (uitsluitend Belgische) hop, gist, water.

Geproefd: Erg fruitig (perzik, rabarber) van geur, met een weinig floraal en granig karakter. Uitgesproken fruitig (appel, perzik) van smaak ook. Volmondig en zacht zoetig, met een subtiele natte houttoets en zeer weinig Brettanomyces aanwezig. Op de achtergrond proef je zacht de aanwezige alcohol, in harmonie met een flauwe bitterheid (17 EBU) en een uiterst geringe zurigheid. De nasmaak is half-plakkerig. Kortom: een mooi en best complex bier dat tegelijk zeer toegankelijk blijft.

Weetje: ‘Indulgence’ is Engels voor ‘bron van vermaak, genot en verwennerij’, verwijzend naar een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht onder de Gouden Carolus-noemer, voor het eerst in 2015 uitgebracht. Voor deze 2016-editie werd Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Rood versneden met 20% Boon lambiek, van 2 en 3 jaar oud. Ideale schenktemperatuur: 5-7°C, gedurende minimum 2 jaar houdbaar.

Advertenties


No Responses Yet to “Gouden Carolus Indulgence 2016 – Cuvée Sauvage”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: