Blinker

01aug17

Alc. 5,5%
Siphon Brewing (Damme)

Syphon Blinker bierBeschrijving: Artisanaal Belgische saison, blond bier (10 EBC) van hoge gisting, met hergisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pils, Munich & donkere tarwe), hop (Goldings & Challenger uit Poperinge), saisongist, water (uit Damme).

Geproefd: Gemout van geur, met een parfum van tarwe, akker, gras en citrus(zeste). Niet volmondig, citrusfris en zacht bitter van smaak eerst, met een bitterheid (36 IBU) die vanaf de afdronk toeneemt en volledig losbarst in de nasmaak, die citrus(zeste!) fruitig van aard blijft, droog is en een erg dorstlessend karakter heeft. Kortom: al wat een goeie saison moet zijn! Wedden dat je er nog een wil?  🙂

Weetje: De naam verwijst naar het Leopoldkanaal in Damme – in de volksmond “De Blinker” genoemd – dat door de lokale bevolking gegraven werd om weerstand te bieden aan de Hollanders, die na de Belgische onafhankelijkheid (1830) alle waterwegen blokkeerden. “Vers consumeren, bij voorkeur binnen 1 jaar na botteldatum”, raadt het etiket aan. Ideale schenktemperatuur: 6°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Blinker”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: