Mooie Nel IPA

11Jul17

Alc. 6,5%
Brouwerij Jopen (Haarlem, Nederland)

Mooie Nel IPA bierBeschrijving: Nederlandse IPA, amber-blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, haver, Amerikaanse hop (Citra, Simcoe & Cascade), gist, water.

Geproefd: Uitgesproken geharst in de neus, met een exotisch fruitig en lekker hoppig parfum. Semi-volmondig en vrij romig van aard. Boordevol smaak: harsig gehopt, exotisch fruitig fris, met een stevige bitterheid (70 EBU) die weliswaar nooit overdreven wordt door een verborgen zoetigheid en (ester)fruitigheid (rijpe banaan, appelsienzeste) op de achtergrond. De nasmaak is droog en prikkelt nog lang na, je keel en mond laten snakkend naar meer. Kortom: een zeer mooie IPA, heel mooi in balans.

Weetje: Verkozen tot beste bier van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge 2015. “Dit is geen bewaarbier!” staat duidelijk op het etiket, waarop je ook kan lezen dat een IPA op z’n Hollands een “Duraebel Scheepsbier” wordt genoemd. Mooie Nel IPA is vernoemd naar het water tussen Haarlem en Spaarndam, en wordt buiten Nederland North Sea IPA genoemd. Jopen van zijn kant is vernoemd naar het houten vat van 112 liter waarin destijds bier over het stadsriviertje het Spaarne (in Haarlem) werd vervoerd. Ideale schenktemperatuur: 6°C. Past qua foodpairing best bij Thais en Indische curry, aldus de brouwers.

Advertenties


No Responses Yet to “Mooie Nel IPA”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: