Servais Tripel

27apr17

Alc. 8,5%
De Proefbrouwerij (Lochristi)

Servais Tripel bierBeschrijving: Artisanaal Belgische tripel, blond bier van lage gisting, met nagisting in de fles, gefilterd.

Ingrediënten: Pilsmout, Magnum & Saaz hop, gist, leidingwater.

Geproefd: Zacht fruitig (perzik) van geur, met een subtiele hoptoets en een duidelijke vleug alcohol in de neus. Volmondig en mooi fruitig van smaak, zoals een tripel moet zijn, doch met een mooie (hop)bitterheid aanwezig vanaf de afdronk, lekker in harmonie met de aanwezige zoetige alcoholsmaak. Met een best (half)droge nasmaak toch, waarbij de kruidigheid van de hop een tijdje blijft naprikkelen op je tong. Zeer toegankelijk voor het grote publiek, doch lekker tevens voor doorwinterde bierliefhebbers.

Weetje: Gebrouwen (10 jaar na het eerste Servais-bier) ter ere van het Feestjaar Servais 150/210, in opdracht van Streekproducten Centrum Halle, volgens een recept van brouwer Luc Pauwels, docent ‘Bierbrouwen’ in COOVI Elishout (Anderlecht), doch bewerkt door Johan ‘Wanne’ Madalijns, voorzitter van De Lambikstoempers vzw, in samenspraak met ‘De Proefbrouwer’ Dirk Naudts. Is gezien zijn lage gisting en hogere alcoholvolume erg uniek en waarschijnlijk de eerste tripel van lage gisting in België … en de rest van de wereld? Gebrouwen in beperkte oplage van 14hl. Officieel voorgesteld op woensdag 26 april 2017 in Bistro Servais te Halle. Het etiket is een bewerking van het originele Servais-etiket, bewerkt door … mijzelf. 🙂 Ideale schenktemperatuur: 10-12°C. Te koop bij Streekproducten Centrum Halle!No Responses Yet to “Servais Tripel”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: