Guuëkenèèr

21Apr17

Alc. 7,8%
Brouwerij 4 Pajot (Vlezenbeek)

4 Pajot Guuëkenèèr bierBeschrijving: Artisanaal Belgische tripel, blond bier van hoge gisting, met nagisting in de flies, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (pale ale & whisky), tarwe (uit Oudenaken), hop (uit Sint-Martens-Bodegem), witloofwortel (uit Vlezenbeek), gist, water.

Geproefd: Fris en fruitig van geur, met een licht kruidige neus. Volmondig en zacht prikkelend op de tong, hoofdzakelijk bitter en droog van smaak, doch tevens met een licht zoetige alcoholtoets aanwezig. In de verte kan je tevens enige tarwe gewaarworden, al is dit bier als geen ander: zeer speciaal en uniek, met een speciaal bittere touch, verkregen door de witloofwortel. Lekker!

Weetje: Is het huisbier van Volkscafé De Cam (Gooik), sinds februari 2017 gebrouwen door 4 Pajot-brouwer Raymond De Saegher. De witloofwortel (1 kg/hl) wordt van in het begin met de mout verwerkt en dient ter vervanging van bitterhop,. De naam van het bier werd samen met Mark Vander linden – die De Cam mee oprichtte – gekozen en is niets meer dan het dialect voor een Gooikenaar, een inwoner van Gooik, Parel van het Pajottenland. Er is tevens een Guuëkenèèr-kaas, door de Beverse Kaasmakerij geproduceerd, gerijpt in dit bier.

Advertenties


No Responses Yet to “Guuëkenèèr”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: