Crystalstick Wild Blond

14Mrt17

Alc. 8%
Beer & Fashion bvba (Herne) / Brouwerij Craywinckelhof (Lubbeek)

Crystalstick Wild Blond bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond bier van hoge gisting, dryhopped, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, havermoutvlokken, hop (Cascade, Mosaic en een weinig Hallertau Herfstbrucker), gist, kruiden (kamille, koriander en vooral zoete sinaas), water.

Geproefd: Een ietwat aparte geur die erg aan pompelmoeszeste doet denken, met een exotische (agrum) touch, licht gekruid (kamille, koriander) en een beetje stinky/veld van aard. (Dit komt naar verluidt omdat het proces van het hoparoma ontrekken nog niet volledig op punt staat, daar je vooral de hopbladeren ruikt en nog onvoldoende de fenolen. Hier wordt echter nog aan gewerkt!) Zacht van smaak en zeer zacht bitter, met een stevige kruidigheid (koriander!) en behoorlijk droge afdronk en nasmaak. Volmondig en exotisch fruitig van aard, fijn zestebitter, ietwat viskeus met duidelijke haversmaak en met zeer in de verte een kleine (alcohol) zoetigheid. Kortom: een vrij complex en aangenaam, origineel bier dat erg gevaarlijk is gezien de 8% alcohol aanwezig, want die proef je niet echt.

Weetje: Sinds 2016 gebrouwen door Kurt Marcelis uit Herne, die zijn brouwopleiding volgde in CVO Coovi/Elishout (Anderlecht) bij docent Luc Pauwels, eerst als experimenteel bier, later (en enigszins geoptimaliseerd) als vast in het Crystalstick-assortiment. Op het etiket prijkt een elfje die een kristallen stick vasthoudt, vandaar de naam van het bier. Om infectie te voorkomen werd de brouwketel nooit geopend, ook niet bij het dryhoppen, en werd dus gekozen voor een eigen procédé waarbij het aan de hop ontrokken aroma én een maceraat van de kruiden vlak voor het bottelen werd toegevoegd. Ideale schenktemperatuur: 6-10°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Crystalstick Wild Blond”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: