La Mutiau de Tournay

14nov16

Alc. 6,1%
Brasserie de Cazeau (Templeuve)

La Mutiau de Tournay bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch amberkleurig bier van hoge gisting, met nagisting op fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (3 soorten), hop (3 soorten), gist, water.

Geproefd: Sterk gemout in de neus, een beetje muf en refererend naar een droge zolder, met een zeer licht kruidig parfum. Ijer in de mond, gemout aan de basis en stevig bitter van smaak, ietwat wrang en zéér weinig zoetig op de achtergrond, wat de doordrinkbaarheid wel ten goede komt. Gekruid (met thijm, of van de hop?) en “donker” van karakter, met een droge nasmaak. Half volmondig. Had – wat mij betreft – wat frisser van smaak gemogen.

Weetje: Gebrouwen voor de Confrérie du Tournaisienne du Mutiau. Op het etiket lees je dan ook de volgende tekst: “Si te béfielles pa d’avant l’beaonne bouffe te devreos v’nir à no maseon a peine l’timps d’met’ tes pantoufes que te sins d’jà v’nir l’émotieon. Tournai ch’ n’est pos foqu’ qu’Noter-Dame ni l’Peont des Treos ou bin l’Bieffreo, ch’est comme tartine et boterhamme. Pou nous z’éautes, ch’est l’Guild du Mutiau. Mi, j’vous dis bin haut, Ichi à Tournai, l’Guild du Mutieau, ch’st l’art Ed Minger. Mi, j’vous dis bin haut, Ichi à Tournai, l’Guild du Mutieau, l’art du Bin Minger.” Vrij vertaald wordt dat: “Als je van lekker eten houdt, moet je thuis komen. Van zodra je in je pantoffels zit, ruik je de emotie. Doornik is niet alleen de Notre Dame, de Pont des Trous of de Beffroi, dat is zoals een boterham. Voor ons is Doornik de Gilde van Mutiau. Ik schreeuw het luid, hier in Doornik, de Gilde van Mutiau, het gaat over de kunst van het eten. Ik schreeuw het luid, hier in Doornik, de Gilde van Mutiau, het gaat over de kunst van het lekker eten.” Ideale schenktemperatuur: 8°C.

Advertenties


No Responses Yet to “La Mutiau de Tournay”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: