Netebuk Wakatu

10Nov16

Alc. 6%
Brouwerij Het Gulden Spoor (Gullegem)

Netebuk Wakatu bierBeschrijving: Belgische single hop, amber-blond bier (10 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, Wakatu hop (uit Nieuw-Zeeland), gist, water.

Geproefd: Perzik/abrikoos fruitig van aroma, met een exotisch snuifje en een duidelijk gemoute geur op de achtergrond. Eerst exotisch fruitig gehopt van smaak, groen van karakter, met dan een hopbittere (35 EBU) afdronk en vervolgens een ietwat wrange, droge nasmaak waarin toch ook wel iets van zoetigheid verscholen zit, met eveneens een duidelijke gistsmaak (rijpe banaan) op het eind.

Weetje: Het bier is vernoemd naar de vliegende geitenbok uit de legende. Dronken cafégangers beweerden dat die bok hun mascotte was waarmee ze thuis geraakten. Maar dat was niet zonder slag of stoot gerekend. “Dit bier is net als een bok zeer koppig in smaak en geur”, aldus het etiket, gevolgd door: “Earn your wings”. De gebruikte Wakatu hop wordt gekweekt in Nelson (Nieuw-Zeeland), die z’n naam van de verkeerde spelling van Whakatu kreeg, de Maori naam voor Nelson. Ten minste houdbaar tot 2 jaar na de botteldatum. Ideale schenktemperatuur: 6°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Netebuk Wakatu”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: