Zipacna

24okt16

Alc. 8,5%
Bierfirma Totem (Evergem) / Brouwerij Anders! (Halen)

Zipacna bierBeschrijving: Artisanaal Belgische ‘Oaked Rye Chipotle Stout’, gitzwart bier (133 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (2-row Pale, Biscuit, Chocolate & Chocolate Rye), havervlokken, Magnum hop, chipotle pepers, Safale S-04 gist, Midden-Amerikaanse Patroongoden, water.

Geproefd: Geur van gebrande mout en straffe koffie, met een uiterst subtiel zoetig parfum in de neus. Met een zacht gebrande moutsmaak, verwarmend als zachte koffie, een beetje romig in de mond zelfs en met een zwarte chocoladetoets. Volmondig en vanaf de afdronk duidelijk ook alcohol aanwezig, wat voor een zachte zoete smaak zorgt, samen met een hint van hout, allebei weliswaar zeker niet overdreven. De nasmaak is uiterst zacht zoet-bitter (27 IBU), met een kleine pepertoets op de tong om af te sluiten. Kortom: lekker complex, om rustig van te genieten.

Weetje: “Volgens de Maya’s was Zipacna de demonische personificatie van de aardkorst: een arrogante, sterke duivel, die volgens de mythe de patroongoden van de alcohol die hem bedreigden, begroef onder de houten pilaren van hun eigen hut. Zipacna zelf perste dit bier uit het bloed van de bedolven lichamen, kleurde het zwart als vers gestolde lava en liet daarna de eiken palen van de hutten erin trekken. Zoals het een demon betaamt voegde hij nog een vurig element toe in de vorm van de gerookte chipotle pepers”, luidt het etiket. Is naar verluidt 3 jaar houdbaar.

Advertenties


No Responses Yet to “Zipacna”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: