Saison du Lucien

22Sep16

Alc. 9%
Brouwerij Basanina (Smetlede)

Saison du Lucien bierBeschrijving: Artisanaal Belgische saison, blond bier van gemengde (hoge) gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, spelt, 3 verschillende (Belgische) hoppen, 2 soorten gist, suiker, water.

Geproefd: Mooi fruitig (perzik, abrikoos) parfum, licht gemout in de neus. Overwegend fruitig van smaak ook, zacht zoetig en met een uiterst subtiel kruidig accent. Vanaf de afdronk komt daar nog een lichte (hop)bitterheid bij, die vooral in de nasmaak zijn plaats opeist, weliswaar in harmonie met de duidelijk aanwezige alcohol, wat voor toch eerder een weinig plakkerige nasmaak zorgt.

Weetje: Gebrouwen in 2016, ter ere van wielrenner Lucien ‘de kleine van Mere’ Van Impe, oud-winnaar van de Tour de France, verwijzend naar zijn zegeseizoen in 1976. Brouwerij De Glazen Toren (Erpe-Mere), die tegelijkertijd ook een hommage-bier aan Lucien Van Impe wilden opdragen – Cuvée 1976 genoemd – dienden na een dreiging van 80.000 euro schadevergoeding af te zien van de vermelding ‘Lucien van Impe’ op hun etiket wegens een exclusiviteitscontract tussen de wielrenner zelf en Brouwerij Basanina. Er mag dus geen twijfel over bestaan dat deze Saison du Lucien het enige echte officiële feestbier is. Uitsluitend verkrijgbaar in flessen van 75 cl.

Advertenties


No Responses Yet to “Saison du Lucien”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: