Barista Chocolate Quad

26Jul16

Alc. 11%
Brouwerij Van Honsebrouck (Ingelmunster)

Barista Chocolate Quad bierBeschrijving: Belgische quadrupel, donker bruin/zwart bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pale-, pils- en chocolademout), koffiebonen, cacaopoeder, Belgische Kent Golden en Safir hop, kandijsuiker, gist, anti-oxidant (ascorbinezuur), water.

Geproefd: Geur van chocolade en koffie, met een licht gebrand moutaroma en een vleugje zoethout in de neus. Zeer volmondig, licht stroperig en alcohol verwarmend. Met een sterke koffiesmaak vanaf de afdronk, in combinatie met een duidelijk (melk)chocolade karakter. Zoet van smaak, met een tikkeltje karamel, en tegelijk met een zachte (gebrande mout)bitterheid aanwezig. De nasmaak is – verbazingwekkend – slechts weinig plakkerig.

Weetje: Gelanceerd in april 2015, op vraag van de Amerikaanse markt. Bestond eerst als Kasteel Winter, sinds 2012, doch de naam werd gewijzigd om het bier het ganse jaar te kunnen aanbieden. De naam verwijst naar een barista (een koffiesommelier) enerzijds, naar chocolade anderzijds. Als basisbier wordt de Kasteel Cuvée du Chateau gebruikt. Past qua foodpairing naar verluidt best bij een hartig vleesgerecht, zoals steak of een stoofpotje, al zou ik dich toch eerder opteren als digestief, eventueel bij een (chocolade)dessert, om zéér rustig van de genieten. Ideale schenktemperatuur: 12°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Barista Chocolate Quad”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: