Klet IPA 2016

05Jul16

Alc. 6%
Hobbybrouwers De Brouwers van t’Oos (Nieuwenhove)

Klet IPA 2016 bierBeschrijving: Artisanaal Belgische IPA, goudblond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, niet gecentrifugeerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, 3 soorten hop (Cascade, Columbus & Chinook), gist, putwater uit Nieuwenhove.

Geproefd: Zacht (exotisch, zeste) fruitig  gehopt aroma, met een aangenaam fris en floraal parfum.  Niet heel volmondig. Romig in de mond. Mooi (zeste)bitter, zeer licht wrang van smaak, met een (citrus)zeste karakter, langzaam wegebbend in de droge nasmaak. In de verte kan je ook een subtiel zoetige toets ontdekken die tegen de aanwezige wrangheid botst en deze zachter maakt, wat de doordrinkbaarheid absoluut ten goede komt.

Weetje: Opvolger van de Klet IPA 2015. Deze hobbybrouwers – allen familie van elkaar – zijn als viertal sinds 2012 actief met het maken van hun eigen bieren, volledig ‘old school’ in dame jeannes, in volumes van 30 liter en meer. De naam Klet verwijst enerzijds naar Brussels voor ‘onnozelaar’, anderzijds naar een ‘fallus’. Zo maken ze ook een Zwette Klet IPA, die alleen maar in grote fles verkrijgbaar is. “Kleine zwette kletten bestaan nu eenmaal niet”, aldus een van de brouwers. 😀

Advertenties


No Responses Yet to “Klet IPA 2016”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: