Zaprionus

04Jul16

Alc. 6,5%
Microbrouwerij Den Triest (Kappele-op-den-Bos)

Zaprionus bierBeschrijving: Artisanaal Belgische stout, zwart bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: 6 verschillende mouten (pils, Munich, Aroma 15, Special B, Roost 800 en Roost 1400), 3 hopsoorten (Chinook, Simcoe & Cascade), korrelgist, leidingwater.

Geproefd: Geur van geroosterde/gebrande mout, met een (rood)fruitig karakter. Semi-volmondig. Eerst fruitig (perzik) van smaak, dan volledig plaats makend voor een stevige (mout)bitterheid vanaf de afdronk, “donker” en gebrand/geroosterd (koffie) van aard, met nog slechts zeer in de verte een vleugje fruitigheid (perzik, nectarine, witte druiven) te bespeuren. De nasmaak is erg droog, met een zacht uitvloeiende bitterheid.

Weetje: Gebrouwen naar origineel recept om de 20ste editie van het Vilvordia BierProefFestival te vieren en opvolger van de voorgaande feestbieren Hexapoda en Aphis. De naam verwijst naar een vliegensoort uit de familie van de fruitvliegjes, een welbekend beestje voor de studenten landschaps- en tuinarchitectuur van de Vilvordia studentenclub. Ideale schenktemperatuur: 6-8°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Zaprionus”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: