Brunehaut Triple Bio

20Jun16

Alc. 8%
Brasserie de Brunehaut (Rongy)

Brunehaut Triple BioBeschrijving: Artisanaal Belgische tripel, blond bio-bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gedegluteniseerde gerstemout, hop, gist, water.

Geproefd: Gemout aroma, met een vleugje alcohol in de neus en een subtiel fruitig (perzik, pruim) parfum. Granig van smaak, met een tikkeltje ijzer aanwezig en een subtiele tarwetoets, zeer licht gekruid ook, met vooral een (alcohol)zoetige smaak, in combinatie met een kleine bitterheid die wat komt wringen. Niet echt evenwichtig, wat mij betreft, met ook een fruitige toets (perzik, ananas) nog er bovenop. De nasmaak is eerder plakkerig en zoet-bitter van smaak.

Weetje: Draagt een biogarantie- en glutenvrij-logo. De gerstemout wordt op de eigen boerderij van Domaine de Graux geteeld. Is naar verluidt de enige glutenvrije tripel ter wereld. Winnaar van een bronzen ‘European Beer Star 2013’-medaille.

Advertenties


No Responses Yet to “Brunehaut Triple Bio”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: