Hibiscus Gose

16Jun16

Alc. 4,2%
Boulevard Brewing Company (Kansas City, USA) / Duvel Moortgat Corporation (Breendonk-Puurs)

Hibiscus Gose bierBeschrijving: Amerikaanse gose, oranje/roze tarwebier (14 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout (50-60%), hop, gedroogde hibiscusbloemen, koriander, zeezout, gist, water.

Geproefd: Citrusfruitig van geur met een speciale touch (van de hibiscus?) en een vleugje koriander in de neus. Niet volmondig. Zurig en (citrus)fruitig van smaak, amper bitter (11 IBU), met redelijk wat CO2 aanwezig en een lichte kruidigheid (koriander) / zoetigheid op de tong. Erg radler-like als je ’t mij vraagt, met vooral het fruitig en licht zurige dat blijft hangen, in de semi-plakkerige nasmaak.

Weetje: Wordt enkel in mei en juni gebrouwen, als eerbetoon aan een “vergeten” bierstijl, gose, ontstaan in het Duitse Goslar en populair geworden in Leipzig tijdens de late jaren 1800. Tijdens het koken van dit bier wordt behalve koriander ook zeezout toegevoegd, op het einde van het kookproces gevolgd door een portie gedroogde hibiscusbloemen, wat tevens voor de roze kleur zorgt.

 

Advertenties


No Responses Yet to “Hibiscus Gose”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: