Triest OesterStout

12Jun16

Alc. 8,5%
Microbrouwerij Den Triest (Kappele-op-den-Bos)

Triest OesterStout bierBeschrijving: Artisanaal Belgische (oester)stout, zwart bier (65 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, water.

Geproefd: Aroma van donkere mout en … vis. Vrij alcoholisch van smaak, eerder zoetig, met een gebrande mouttoets en iets duidelijk ziltig aanwezig, ‘very fish-like’, in combinatie met een vleug koffiebitterheid (50 EBU). Best bizar, doch daarom niet slecht. Licht plakkerig in de nasmaak.

Weetje: Gebrouwen door Marc Struyf, met als slagzin “Het Zilte Mondgevoel”, gefilterd door middel van oesterschelpen. De naam ‘Den Triest’ verwijst naar het gehucht aan de oostdijk van de Willebroekse vaart, op de grens van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant, waar de brouwerij gelegen is, in een oude hooischuur die omgebouwd werd.

Advertenties


No Responses Yet to “Triest OesterStout”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: