Frater Ambrosius

28apr16

Alc. 5%
Brouwerij Eylenbosch (Schepdaal)

Eylenbosch Frater Ambrosius frambozenlambiek bierBeschrijving: Belgisch fruitbier (framboos), frambozenlambiek, bier van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten, met toevoeging van frambozen, natuurlijk hergist in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, overjaarse hop, frambozen, water.

Geproefd: (Gebrouwen tussen 1981 en 1984 – Geproefd op 10/03/2016)  Zurige neus, met een eerder scherp cherry karakter, fruitig van aard, zeer licht frambozen parfum in de neus. Aangenaam zacht zurig van smaak – na al die jaren! – met nog een behoorlijk frisse fruittoets aanwezig, ondanks toch ook duidelijke verouderingsverschijnselen. De nasmaak is zéér zacht zurig en fruitig, je mond lekker droogtrekkend. Kortom: een best nog aangename frambozenlambiek, ondanks duidelijke veroudering.

Weetje: Brouwerij Eylenbosch werd volgens sommige bronnen opgericht in 1851, hoewel er op het kadaster pas in 1894 sprake is van een nieuwe stoombrouwerij in eigendom van Emiel Eylenbosch – Van Cutsem. In 1989 werd de brouwerij overgenomen door Brouwerijen de Keersmaeker (Mort Subite, later Alken Maes), die de site in 2004 verlieten. Sindsdien deden de gebouwen dienst als schietbaan- en oefenterrein voor de politie, alsook als paintball locatie. Na een dodelijk ongeval tijdens een spelletje airsoft in 2012 werd de site volledig afgesloten en verzegeld. Sindsdien staat dit prachtige, statische gebouw langs de Ninoofsesteenweg nog meer te verkrotten. Bedoeling is om het een nieuwe bestemming te geven, doch dat zegt men al lang …

Advertenties


No Responses Yet to “Frater Ambrosius”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: