St Job Gueuze

17Mrt16

Alc. 5%-6%
Brouwerij De Gheest (Aalst)

Gueuze St Job bierBeschrijving: Belgische geuze, op basis van lambiek, bier van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten, met natuurlijke nagisting in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, overjaarse hop, water.

Geproefd: (Gebrouwen eind jaren ’70, begin ’80 – Geproefd op 10/03/2016)  Geur van cherry, (noten)likeur en oud (nat geweest) hout. Zéér licht zurig nog, met vooral cherry en iets van likeur (zonder al te veel alcohol of zoetheid) in de smaak, dat meteen aan noten doet denken. De nasmaak is eerder plakkerig, met een kandijsuiker karakter. Mogelijk werd dit bier dus vermengd met pils en bijgekleurd met kandij, een “gefoeffel” dat vroeger wel eens gebeurde.

Weetje: Naar verluidt gemaakt met lambiek van Brouwerij Heyvaert uit Asse, die in 1980 werd gesloten. Het betreft hier duidelijk een ‘capsulekes geuze’, géén Oude Geuze. Brouwerij De Gheest was vooral bekend omwille van het Safir bier. In 1979 werd Brouwerij De Gheest overgenomen door Artois uit Leuven, waarna de volledige productie in Aalst werd gestopt vanaf 1988.

Advertenties


No Responses Yet to “St Job Gueuze”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: