Chac

02mrt16

Alc. 2,7%
Bierfirma Totem (Evergem) / Microbrouwerij Bryggja Brewery (Moerkerke)

Totem Chac IPA bierBeschrijving: Belgische ‘All Day’ (Session) IPA, blond bier (10 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Maris Otter Pale Malt, Munich, Rye en Carared), Cluster & Galena bitterhop, Cluster & Cascade aromahop, Safale US-05 gist, water.

Geproefd: Zalig lekker gehopt parfum! Exotisch fruit, pompelmoes, carambola (stervrucht), gras en een fijne kruidigheid prikkelen in je neus. Niet volmondig. Maar wat een smaakbom! Uitgesproken hopbitter (47 IBU) van smaak: pompelmoeszeste, exotisch fruitig en subtiel gekruid. Gemout zeker ook op de achtergrond. En erg droog vanaf de afdronk, met een nsmaak die lang bitter blijft nazinderen, weliswaar zonder overdreven te zijn. Een uiterst aangename doordrinker, wat mij betreft!

Weetje: De naam verwijst naar Chaac, de god van de regen in de Maya mythologie. Totem brouwt 1 keer per maand een nieuw bier, elk brouwsel eenmalig en dus ‘limited edition’. Hun eerste serie bieren is gebaseerd op ingrediënten uit de cultuur van de Maya’s. De bedoeling is om nadien nog series aan bod te laten komen, met een link naar de Vikings, de Indische cultuur enzovoort.No Responses Yet to “Chac”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: