Ain’t Got No Home

17feb16

Alc. 6%
Microbrouwerij Brussels Beer Project (Brussel) / Lervig Aktiebryggeri (Stavanger, Noorwegen)

Ain't Got No Home bierBeschrijving: Belgisch/Noorse ‘Rye Chocolate Porter’, zwart bier (75 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (pale, Munich, Rye, Carafa & Chocolate Rye), rogge, cacao, nootmuskaat, (Magnum & Barbe Rouge) hop, gist, water.

Geproefd: Gemout aroma met een zeer licht gebrand karakter als van koffie met een klontje suiker. Niet volmondig. Sterk gemout van smaak, met een ietwat vreemde touch (van de nootmuskaat?), duidelijk iets van chocolade, maar ook met een fijn fruitige (blauwe pruimen, rozijntjes) & frisse toets en een licht (koffie)gebrand karakter, licht zoetig met nog wat meer (mout)bitterheid (35 IBU), die voor een droge nasmaak zorgt, die zeer weinig wrang is. Een vreemd bier …

Weetje: Verwijzend naar een hit van de enige echte Nina Simone, gebrouwen in Brussel door een Canadees wonende in Noorwegen & een Fransman wonende in België … “een goed bier kent geen grenzen”, aldus het etiket.No Responses Yet to “Ain’t Got No Home”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: