Duvel Tripel Hop 2016

07feb16

Alc. 9,5%
Duvel Moortgat Corporation (Breendonk-Puurs)

Duvel Tripel Hop 2016 HBC 291 hop bierBeschrijving: Belgisch sterk blond bier van hoge gisting, extra intens gehopt, met hergisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, 3 soorten hop (Tsjechische Saaz-Saaz, Sloveense Styrian Golding en de experimentele Amerikaanse hop HBC 291), gist, water.

Geproefd: Uitermate groen gehopt aroma, zacht floraal en (exotisch) fruitig van geur, met een fijn gekruide prikkel in de neus. Zeer zacht van smaak eerst, subtiel gehopt en iets fruitiger dan een gewone Duvel. Minder bitter lijkt het eerst ook, doch die verschijnt later in de nasmaak, een beetje wrang zelfs. Zeer volmondig, met een florale toets (rozen?) en iets gepeperd op de tong, vooral in de nasmaak die best droog is en een behoorlijk pompelmoeszeste karakter heeft. Subtieler van smaak dan zijn Duvel Tripel Hop voorgangers, maar niet m’n grote favoriet, gezien hij een tikkeltje frisheid mist, wat mij betreft.

Weetje: Limited Edition brouwsel met een 3de hopsoort bovenop de 2 gebruikelijke Duvel-hoppen, gelanceerd op 1 februari 2016, dit jaar met een uiterst experimentele hopsoort uit de Yakima Valley, in de Amerikaanse staat Washington. De hopsoort was bij de lancering zo nieuw dat er zelfs nog geen officiële naam voor was. “Limited brew, unlimited taste”, luidt tenslotte het etiket, waarop deze keer – raar maar waar – geen expliciet jaartal staat vermeld.



No Responses Yet to “Duvel Tripel Hop 2016”

  1. Geef een reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.