Waterloo Récolte

25jan16

Alc. 6%
Brasserie de Waterloo (Waterloo) / John Martin (Genval)

Waterloo Récolte bierBeschrijving: Artisanaal Belgische saison, blond hoevebier van hoge gisting, hergist op vat, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, 30% tarwe, maïs, (Europese) hop, cardemom, kruidnagel, (saison)gist, suiker, water.

Geproefd: Vrij fruitig en ‘tripel-like’ aroma, met een zacht gemout karakter en een subtiel vleugje ‘akker’. Niet volmondig. Zacht fruitig van smaak, citrus(zeste) fris en met een fijn zoetige toets, heel weinig bitter en met een klein kruidig/grassig accent, met een vleugje tarwe, zeer subtiel allemaal, ook in de nasmaak, die vrij plakkerig is doch ook een flauwe (citruszeste) bitterheid verbergt.

Weetje: Ideale schenktemperatuur: 5°C. Wordt gebrouwen in de historische Ferme de Mont-Saint-Jean, waar tijdens de Slag van Waterloo een hospitaal ingericht werd in een grote schuur, die tegenwoordig dienst doet als evenementenzaal (La Grange). Op de site staan tegenwoordig ook een streekproductenwinkel (Le Comptoir), een museum, een restaurant (L’Orangerie du Prince) én … een microbrouwerij, met brouwer Kloris Devillé aan de roerstok, familie van de familie Devillé van Brouwerij Den Herberg (Buizingen). Was aanvankelijk eerst daar en uitsluitend van ’t vat te proeven, maar wordt sinds 2017 ook gebotteld. Winnaar van een gouden medaille in de World Beer Challenge 2017 en Brussels Beer Challenge 2017.2 Responses to “Waterloo Récolte”

  1. 1 Speciaalbiertjes auteur

    Lekkerder als hun tripel?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: