Bootjesbier

13Nov15

Alc. 7%
Antwerpse Brouw Companie (Antwerpen)

BootjesbierBeschrijving: Belgisch amber-rood “transatlantisch” speciaalbier, van hoge gisting, met hergisting in de fles.

Ingrediënten: Vier moutsoorten (gerst, tarwe …), Belgische en Amerikaanse hop, gember, koriander, Seefgist, water.

Geproefd: Licht gemout, zeer subtiel gehopt en weinig fruitig (perzik, abrikoos, iets exotisch) van geur, met een fijn fruitig gekruid accent op de achtergrond. Zacht van smaak, zacht zoetig, fruitig (exotisch en pompelmoeszeste), ietwat speciaal gekruid (gember) en vanaf de afdronk een vrij “donkere” bitterheid die de kop op steekt en zeer weinig wrang (zeste!) blijft hangen in een semi-droge nasmaak. Erg speciaal en niet echt mijn ding. (Maar misschien het uwe wel?) 

Weetje: Bierhommage aan de beroemde Antwerpse Red Star Line, “een brug tussen Belgische brouwtraditie en Amerikaanse craftbeers”, aldus bedenker Johan Van Dyck. Genoemd naar een bier dat in de jaren ’30-’60 al gebrouwen werd in Hoboken. Het etiket is een ontwerp van de  Antwerpse schilder en grafisch ontwerper Stefaan Ooms. Aan het bier is twee jaar gesleuteld, via meer dan 26 varianten met verschillende ingrediënten, methodes en combinaties. Ideale schenktemperatuur: 3°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Bootjesbier”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: