Bière de Miel

05nov15

Alc. 8%
Brasserie Dupont (Tourpes)

Bière de Miel bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch honingbier, blond biobier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, honing, gist, water.

Geproefd: Gemout aroma, met een zeer lichte honingtoets en een uiterst subtiel vleugje DMS (gekookte groenten) in de neus. Zacht zoet van smaak, best volmondig en met redelijk wat alcohol aanwezig, uitvloeiend in een semi-plakkerige en zeer zacht gekruide (honing?) nasmaak. Geen doordrinker, wel verwarmend en vol, met slechts op het eind een zeer kleine bitterheid te bespeuren.

Weetje: Anno 1880 werd reeds een honingbier gebrouwen in hoeve-brouwerij Rimaux-Deridder. Toen deze in 1920 opgekocht werd door de familie Dupont verdween het bier van de markt. In 1997 werd dit Bière de Miel gelanceerd, met als etiket een reproductie van het oorspronkelijke etiket. Draagt een biogarantielabel, alle ingrediënten zijn afkomstig van de biologische landbouw. Winnaar van een gouden Australian International Beer Award 2012. Uitsluitend verkrijgbaar in flessen van 25cl en 75cl, of op vat en van 20 liter.No Responses Yet to “Bière de Miel”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: