Château Neubourg

26Okt15

Alc. 5,5%
Gulpener Bierbrouwerij (Gulpen, Nederland)

Gulpener Château Neubourg Pilsner bierBeschrijving: Nederlandse pils, blond bier van lage gisting, niet gepasteuriseerd, gefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, water.

Geproefd: Typische pilsgeur: granig en gemout, niet heel uitgesproken. Zeer zacht van smaak, met eerst een weinig zoete, fijn fruitige toets, gevolgd door een flauwe bitterheid, subtiel gekruid, die wel wat blijft hangen in de droge nasmaak, je achterlatend met een aangenaam zacht bittere pilssmaak in de mond. Niet volmondig, een doordrinker.

Weetje: Gebrouwen sinds 27 september 1995, eerst alleen op vat, sinds 1998 ook op fles, van in het begin een blauw exemplaar met in reliëf het logo van Château Neubourg, het renaissancekasteel dat op een steenworp afstand van de Gulpener Bierbrouwerij staat. Winnaar van een gouden medaille op de Sélection Mondiale de la Qualité 1999, een bronzen medaille op de European Beer Star 2013 én een gouden medaille op de Dutch Beer Challenge 2015, 2016 én 2017. Door die laatste mag het bier zich al 3 jaar op rij de Beste Pilsner van Nederland noemen. Past qua foodpairing naar verluidt best bij schaal- en schelpdieren, voorjaarsgroenten, asperges, kip, salade en verse zalm.

Advertenties


No Responses Yet to “Château Neubourg”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: