Perron 147 Blond – Mosaic

21Sep15

Alc. 6%
Picobrouwerij Perron (Gellik)

Perron 147 Blond bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond (8 EBC) bier van hoge gisting, niet hergist op fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pils, Cara pils, Cara hell, Acidulated), Mosaic & Zeus hop, lichte kandijsuikerstroop, (BRY-97) gist, water.

Geproefd: (Gebrouwen op 06/07/2015, gebotteld op 18/08/2015) Lekker floraal gehopt parfum. Niet heel volmondig, doch met een aangename florale hopbitterheid (28 IBU), echter zeker niet overdreven van smaak. Fris, met een lichte citrus(zeste) toets aanwezig en een droge nasmaak.

Weetje: Wordt gebotteld in kleurloze glazen flessen, dus best koel én donker bewaren, tot 3 maanden houdbaar na botteling. Gebrouwen op een volume van slechts 125 liter/brouwsel, steeds met eigen gekweekte hop. De naam verwijst naar de bijnaam van de brouwer enerzijds, naar een perron anderzijds. Een perron is een stenen zuil met bovenop een dennenappel en een kruis, daterend uit de tijd van de Prinsbisdommen. Een stad met een perron had in die tijd een grote mate van zelfstandigheid en kon zelf wetten schrijven. Perron woont in zo’n voormalig Prinsdom (Luik), hij bepaalt zelf wanneer er gebrouwen wordt én welk bier, dus hij is ook volledig onafhankelijk. De dennenappel is in het logo vervangen door een groene hopbel, het kruis door een roerstok doch deze is van het perron verdwenen daar de brouwer deze hard nodig heeft om te brouwen. Dit is tevens het 147ste brouwsel van Brouwerij Perron.

Advertenties


No Responses Yet to “Perron 147 Blond – Mosaic”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: