Mr. Ving

03Sep15

Alc. 6,4%
Brouwerij 4 Pajot (Vlezenbeek)

4Pajot Mr. Ving bierBeschrijving: Artisanaal Belgische tripelhop, amberkleurig bier van hoge gisting, hout gelagerd, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, gebrande mout, zwarte haver (uit Vlezenbeek), Strisselspalt hop, gist, water.

Geproefd: Gemout van geur, met een weinig kruidige toets in de neus en een aroma dat aan wijn doet denken. Zacht bitter en gemout van smaak, met een kleine natte houttoets in de verte die aan whisky doet denken, ietwat fruitig en met een kruidig accentje, met daar bovenop een fijne havertoets in de afdronk en met een eerder droge nasmaak, waarin toch ook een subtiel zoetje verborgen zit. Semi-volmondig … en complex.

Weetje: Voor het eerst gebrouwen op 15 januari 2015, 3x gehopt, dryhopped met Strisselspalt (pellets) en daarna 2 maanden op een eikenhouten Chateau Famaey vat (uit de Cahors) gerijpt, waarop voordien 1x Malbecwijn heeft gelagerd. Genoemd naar een bekende dorpsfiguur uit Vlezenbeek met een houten been. Past qua foodpairing naar verluidt best bij gegrild vlees. Brouwerij 4 Pajot werd in het najaar van 2012 – officieel sinds juli 2014 – opgericht door 4 vrienden: Geert Van Dorsselaer, Gert Wauters, Frederiek Bouljon en Raymond De Saegher, waarvan enkel de laatste nog overblijft als brouwer van dienst. Raymond is trotse Pajottenland Certificaathouder, die ook op bestelling brouwt, steeds met een productiecapaciteit van +/- 150 liter/brouwsel en liefst met streekeigen ingrediënten. Meer info: www.4pajot.be.

Advertenties


No Responses Yet to “Mr. Ving”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: