Oud Beersel Green Walnut

28Aug15

Alc. 6%
Stekerij Oud Beersel (Beersel)

Oud Beersel Green Walnut bierBeschrijving: Lambiek, artisanaal Belgisch bier van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten (wijn)vaten met groene walnoten, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, overjaarse hop, groene walnoten, water.

Geproefd: (Editie 2015, geproefd op 20/08/2015) Lekker parfum van Brettanomyces, met een zachte (natte) houttoets in de neus, niet heel overdreven. Zacht (melk)zurig van smaak, erg verfrissend, met ook hier een fijne houttoets aanwezig, vanaf de afdronk in samenspel met een speciale bittere touch, ongetwijfeld van de nog groene walnoten, mooi in balans. Een uniek bier van spontane gisting. En nog lekker ook! 😀

Weetje: In juli – bij het trekken van de Schaarbeekse krieken – worden de nog groene walnoten getrokken in de Oud Beersel boomgaard (in de J.B.Cardijnstraat te Sint-Pieters-Leeuw). Naar het voorbeeld van de in Italië vaak voorkomende (groene) walnotenlikeur (Nocino) worden deze nog onrijpe noten op een blend van 1 en 2 jaar oude lambiek gestoken, waarin zij gedurende 11 maanden mochten macereren en zo een speciale bitterheid aan de lambiek afgaven. Voor het eerst op de markt gebracht in de zomer van 2015, in een ‘limited edition’-oplage van zo’n 1.300 flessen van 75cl.

Advertenties


No Responses Yet to “Oud Beersel Green Walnut”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: