Monsieur Rock

28jul15

Alc. 6,6%
Meantime Brewing Company (Londen, Engeland) i.o.v. Greenbrew sprl (Florenville, België)

Monsieur Rock bierBeschrijving: Artisanaal Brits/Belgisch blond bier (5 EBC) van lage gisting, met nagisting in de fles, dry-hopped, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout (Pilsener), (aromatische) hop, suiker, gist, water.

Geproefd: Gemout van geur, met een duidelijk tarwe parfum en een weinig (citrus)fruitige toets in de neus. Niet heel volmondig en vrij neutraal van smaak, doch fris en met een zacht tarwe accent en een zeer kleine fruitige (citrus)toets op de tong. Voor de rest vrij gemout van smaak, met een bitterheid (25 IBU) die sterker wordt vanaf de afdronk en vrij lang blijft hangen in de droge nasmaak. Doet me een beetje aan Duvel denken, eerlijk gezegd …

Weetje: Anno 2011 gelanceerd door Jean-Marie Rock, de voormalig productiedirecteur van de brouwerij van Orval (1985-2013), samen met de Brit Stuart Howe. “Er werd bewust niet gekozen voor een Belgische brouwerij om te vermijden dat het recept gekopieerd zou worden”, aldus Jean-Marie Rock. Binnen enkele jaren is het echter wel de bedoeling op de productie naar Noirefontaine (Bouillon) te verhuizen, naar verluidt. “Traditional beer made with modern techniques”, aldus het etiket. Ideale schenktemperatuur: 4-8°C.

Advertentie


No Responses Yet to “Monsieur Rock”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: