Wutte Mie

20Jul15

Alc. 6,25%
Brouwerij 4 Pajot (Vlezenbeek)

4 Pajot Wutte Mie bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond tarwebier van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, speltmout en ongemoute tarwe (uit Oudenaken), hop (uit Sint-Martens-Bodegem en uit de Franse Alsace), zomerhoning (uit Vlezenbeek en Herfelingen), koriander, vlierbloesem, gist, water.

Geproefd: Geur van tarwe en mout, met een zeer lichte honingtoets, een tikkeltje floraal en met een vleugje alcohol in de neus. Niet volmondig. Eerst fel gemout/tarwe van smaak, dan vrij uitgesproken (ietwat wrang) bitter, zeer traag uitvloeiend in een droge nasmaak waarin je een weinig (florale) honing kan ontdekken, samen met een kruidige koriandertoets. Lekker smaakvol en hopbitter witbier, met andere woorden!

Weetje: Was destijds het eerste bier van Brouwerij 4 Pajot. De naam verwijst naar een vroeger café aan de hoek van de Postweg en de Sint-Annastraat te Vlezenbeek. Het bier verkrijgt zijn helderheid niet door filtering (géén inboeting van smaak!), wél door een koele lagering van 2x 3 maanden. Past qua foodpairing naar verluidt ideaal bij salades, (vette) visgerechten, mosselen en kruidige kazen, of als aperitief op een terras. Brouwerij 4 Pajot werd in het najaar van 2012 – officieel sinds juli 2014 – opgericht door 4 vrienden: Geert Van Dorsselaer, Gert Wauters, Frederiek Bouljon en Raymond De Saegher, waarvan enkel de laatste nog overblijft als brouwer van dienst. Raymond is trotse Pajottenland Certificaathouder, die ook op bestelling brouwt, steeds met een productiecapaciteit van +/- 150 liter/brouwsel en liefst met streekeigen ingrediënten. Meer info: www.4pajot.be.

Advertenties


No Responses Yet to “Wutte Mie”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers liken dit: