Imperial Kroezer

19jul15

Alc. 9%
Hobbybrouwers De Hopscheppers (Herentals) / Brouwerij De Graal (Brakel)

Imperial Kroezer bierBeschrijving: Artisanaal Belgische (Imperial Russian)stout, zwart bier van hoge gisting, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, geroosterde gerst, hop, kruiden, suiker, gist, water.

Geproefd: Fris aroma, met een licht gebrande mouttoets en een vleug straffe koffie en rode besjes in de neus. Eerst zacht zoetig van smaak, met enig cichorei en zoethout te ontdekken. Dan een fijn bittere en licht gerookte mouttoets vanaf de afdronk, uitvloeiend in een erg droge nasmaak. Niet heel uitgesproken, doch een erg smaakvol bier, (alcohol)verwarmend en vol zonder overdreven zoet te zijn, met een karaktervolle stoutsmaak zonder té (koffie)gebrand bitter te zijn. Om van te genieten … bij een lekker chocolade dessert, bijvoorbeeld.

Weetje: Is het 2de commerciële bier van De Hopscheppers, gelanceerd in februari 2015, gebrouwen naar origineel recept van De Hopscheppers, zijnde Jos Saenen, Tony De Pooter, Danny Wouters, Marc Bellens, Peter Laeremans en Glen De Pooter. De naam verwijst enerzijds naar het Russische keizerlijk hof (Imperial), naar waar dit biertype in de 18de-19de eeuw vanuit het Verenigd Koninkrijk werd verscheept, anderzijds naar de ‘Cruisers’, de (oorlogs)schepen waarmee dit gebeurde (Kroezer).

Advertentie


No Responses Yet to “Imperial Kroezer”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: