Gilbert

27Jun15

Alc. 6,5%
Huisbrouwerij ‘t Pakhuis (Antwerpen)

Gilbert bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond bier, van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, spelt, boekweit, (100% Vlaamse) hop (Target, Hallertau Mittelfrüh, Tettnanger & Challenger), gist, honing (uit de Antwerpse Kempen, 25 kg/1.000 liter bier), water.

Geproefd: Gemout en zeer licht fruitig van geur, met een lichte honingtoets op de achtergrond. Niet volmondig. Gemout van smaak, met een zeker “akker”-karakter en met een lichte zurigheid (van de boekweit) die zachter wordt vanaf de afdronk en uitmondt in een zeer zacht honingzoete nasmaak, die toch mooi droog blijft en niet plakkerig wordt. Na opwarming wordt het geheel nog (perzik, exotisch) fruitiger.

Weetje: Op 30 oktober 2014 gebrouwen, eenmalig en in ‘limited edition’ van 1.000 liter, in opdracht van het Antwerps Biercollege (ABC) naar aanleiding van hun 10de verjaardag. De naam verwijst naar de 16de eeuwse stadsontwikkelaar Gilbert Van Schoonbeke, die de aanleg van een derde van de straten die in die eeuw in Antwerpen werden gelegd plande en financierde. Op het etiket prijkt naast een portret van Gilbert Van Schoonbeke tevens een afbeelding van het Brouwershuis in de Adriaan Brouwerstraat, een museum dat het ABC nauw aan het hart ligt.

Advertenties


No Responses Yet to “Gilbert”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: