Wild Jo

02jun15

Alc. 5,8%
Brouwerij De Koninck (Antwerpen) / Duvel Moortgat Corporation (Breendonk)

Wild Jo Blond bierBeschrijving: Artisanaal Belgische ‘wild ale’, blond bier van wilde gisting, dryhopped, met nagisting in de fles, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, 2 soorten Europese hop, Brettanomyces gist, water.

Geproefd: Gehopt aroma met een weinig ‘funky’ touch die aan veld/akker doet denken, doch ook met een zeer zacht exotisch fruitige touch. Niet volmondig. De smaak start weinig fruitig, licht ‘funky’ en ietwat ‘herfstig’ van karakter, licht gekruid (van de gebruikte hop of de gist?) en wordt dan lekker hopbitter, steeds steviger en uiterst droog in de afdronk en nasmaak. Zeer geslaagd als doordrinker en helemaal iets anders dan je gewoon bent, als een stevig gehopte saison, wat mij betreft. En ik ben zeer benieuwd naar de evolutie, waarin de Brettanomyces gist nog meer naar voor zou moeten komen.

Weetje: Naar verluidt zag Wild Jo het levenslicht na een wilde nacht in Stadsbrouwerij De Koninck, waarbij de brouwers de klassieke gisten links lieten liggen en aan de slag gingen met wilde stammen. Het resultaat: “pure rock ‘n’ roll in een flesje”, aldus de brouwers. Voorgesteld op 1 juni 2015. “Bier voor stadsduiven: onstuimig en ontembaar”, aldus het etiket. De naam verwijst enerzijds naar de gebruikte wilde gisten, anderzijds naar Joseph van den Bogaert, “een straffe mijnheer met zin voor avontuur” die na WOI de herstart van de brouwerij mogelijk maakte. Houdbaar tot ten minste 3 jaar na de botteldatum. “Wordt nog wilder met de tijd”, meldt het etiket. Ideale schenktemperatuur: 7-9°C.No Responses Yet to “Wild Jo”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: