Jacobins Kriek

23Apr15

Alc. 4,5%
Brouwerij Omer Vander Ghinste (Bellegem)

Jacobins Kriek bierBeschrijving: Belgische Kriek, fruitbier (krieken) op basis van lambiek, bier van spontane gisting, gedurende 18 maanden gerijpt op eikenhouten vaten, met natuurlijke nagisting in de fles, ongefilterd

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, hop, natuurlijk kriekensap, water.

Geproefd: Fris aroma, met een vleug hout, krieken en amandel in de neus. Fris en fruitig van smaak, duidelijk krieken aanwezig, met ook hier dat amandel karakter, doch vooral zoet (en niet zuur) van smaak, met een best plakkerige nasmaak. In vergelijking met een échte Oude Kriek uit het Pajottenland stelt dit niet veel voor.

Weetje: Brouwerij Omer Vander Ghinste verkreeg – samen met Brouwerij Van Honsebrouck – na een rechterlijk vonnis het recht om zijn bier van spontane gisting ook lambiek (lambic) te noemen, ondanks niet geproduceerd in het Pajottenland en/of de Zennevallei. Aanbevolen schenktemperatuur: 5-8°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Jacobins Kriek”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: