Herkenrode Tripel
Alc. 7%
Brouwerij Cornelissen (Opitter)
Beschrijving: Ambachtelijk Belgisch abdijbier, goudblonde tripel, van hoge gisting, met nagisting op de fles, ongefilterd.
Ingrediënten: Gerstemout, hop, gist, water.
Geproefd: Vrij neutraal en zacht gemout van geur, met een fruitige toets in de verte en een klein accent van ijzer in de neus. Gemout en zacht fruitig van smaak, met een weinige alcoholaanwezigheid. Het volmondig zoete is mooi in evenwicht met een fijne bitterheid die iets sterker wordt in de nasmaak, die eerder droog is. Ook hier kan je een kleine ijzertoets ontdekken, die echter snel verdwijnt na uitschenken.
Weetje: Sinds 2009 gebrouwen, in opdracht van Herkenrode vzw (Hasselt), als Erkend Belgisch Abdijbier, naar een recept van Robert Putman, voormalig ingenieur-brouwer van Cristal Alken. De naam verwijst naar de Abdij van Herkenrode (Kuringen), die anno 1182 werd gesticht en waar tot aan de Franse revolutie bier werd gebrouwen in de eigen kloosterbrouwerij. Het bier won goud op de Quality Award Brussels 2011. Ideale schenktemperatuur: 5-6°C. Tot oktober 2015 heette de brouwerij nog Brouwerij Sint-Jozef. Het bier luistert sinds eind 2017 naar de naam Herkenrode Vesper Tripel.
Filed under: H | Leave a Comment
Tags: 7%, abdij, België, Belgisch, bier, blond, hoge gisting, Sint-Jozef, tripel, Vlaams, Vlaanderen
No Responses Yet to “Herkenrode Tripel”