Zwette Klet IPA

01Apr15

Alc. 6%
Hobbybrouwers De Brouwers van t’Oos (Nieuwenhove)

Zwette Klet IPA bierBeschrijving: Belgische zwarte IPA, donker artisanaal bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, niet gecentrifugeerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, 3 soorten hop (Citra & Columbus pellets + verse Saaz uit Meldert voor de dryhopping), gist, putwater uit Nieuwenhove.

Geproefd: Vrij neutraal van geur, zacht gemout, met een lichte hoptoets in de verte. Gemout van smaak, met een fijne (hop)bitterheid die vrij sterk wordt in de afdronk en zeker in de nasmaak, die licht wrang is en uiterst droog, met een zeer licht gerookt accent, lekker bitter uitvloeiend in je mond. Naarmate je er meer van drinkt, verdwijnt trouwens die wrangheid.

Weetje: Deze hobbybrouwers – allen familie van elkaar – zijn als viertal sinds 2012 actief met het maken van hun eigen bieren, volledig ‘old school’ in dame jeannes, in volumes van 30 liter en meer. De naam Klet verwijst enerzijds naar Brussels voor ‘onnozelaar’, anderzijds naar een ‘fallus’. Trouwens: de Zwette Klet IPA is uitsluitend in grote flessen verkrijgbaar. “Kleine zwette kletten bestaan nu eenmaal niet”, aldus een van de brouwers. 😀

 

Advertenties


No Responses Yet to “Zwette Klet IPA”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: