Heymisse

12Jan15

Alc. 9%
De Verhuisbrouwerij (Deurne) / ’t Hofbrouwerijke (Beerzel)

Heymisse bierBeschrijving: Ambachtelijk Belgisch speciaalbier, donker streekbier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwemout, Municher mout, (Northern Brewer, Fuggels en Hallertau) hop, (7mg) cafeïne (in de vorm van Braziliaanse guaranabonen), gist, water.

Geproefd: Aroma van straffe koffie, gebrande mout, roggebrood en rood fruit. Qua smaak ontdek je eerst een lichte aciditeit die fris en fruitig overkomt, gevolgd door een warme en volle afdronk, uitmondend in een vrij bittere en droge nasmaak die zeer weinig (alcohol)zoet is, met een fijn (rood)fruitig accent dat zorgt voor een aangenaam fris karakter en aan rode wijn doet denken.

Weetje: Het bier verwijst naar de Oud-Nederlandse naam van de gemeente Hemiksem en steunt de plaatselijke Heemkring Heymissen. Het is een uniek brouwsel van slechts enkele honderden liter, gebrouwen door De Verhuisbrouwerij vzw in de ketels van ’t Hofbrouwerijke. Houdbaar tot 3 jaar na de botteldatum. Ideale schenktemperatuur: 6°-12°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Heymisse”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: