Brett On Wood French Oak

13okt14

Alc. 7%
De Proefbrouwerij (Lochristi) voor s.a. Delhaize Group

Brett On Wood French Oak bierBeschrijving: Belgisch amberkleurig bier van hoge gisting, oak aged, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: Munich mout, (100% Belgische) hop (Merkur & Saphir), donkere kandijsuiker, 2 soorten Brettanomyces gist, zacht water.

Geproefd: Lichte Brettanomyces in de neus, met een duidelijke vleug nat hout, die ook in de smaak zit, samen met een lichte bitterheid (35 EBU) die sterker wordt in de afdronk en nasmaak, waar die weinig wrang blijft hangen. Iets te “donker” en te weinig fris, wat mij betreft, om een hele fles van te kunnen genieten.

Weetje: Uit een reeks van 3 bieren, allen volgens hetzelfde recept gebrouwen, zij het telkens op een verschillende eikenhouten vat gerijpt: Frans, Hongaars en Amerikaans. De Franse eik is de fijnste die er bestaat, met minder intense doch fijne en delicate houtaroma’s en weinig adstringentie (een samentrekkend gevoel in de mond). Dankzij de Brettanomyces gisten kan dit bier jarenlang bewaard worden, liefst bij keldertemperatuur. Gebrouwen in een gelimiteerde oplage van 8.000 flessen (75cl). Ideale schenktemperatuur: 10-12°C.

Advertenties


No Responses Yet to “Brett On Wood French Oak”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: