Stoffellambik #3

22Sep14

Alc. 4%-5%
Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek) / Stekerij @lambikstoemper (Oetingen)

Stoffellambik #3 bierBeschrijving: Fruitbier (kriek) op basis van lambiek, bier van spontane gisting, ongefilterd, gedurende exact 1 maand gemacereerd met verse Schaarbeekse krieken, inclusief pitten.

Ingrediënten: Gerstemout, tarwe, overjaarse hop, verse Schaarbeekse krieken (8,950 kg / 20 liter lambiek), water.

Geproefd: Frisse geur van krieken, lekker fruitig, met een lichte amandeltoets in de neus en een zacht Brettanomyces accent aanwezigheid. Zeer zacht van smaak, met een weinig zurige touch die het geheel een kleine boost geeft en je mond ietwat laat samentrekken. Plat en niet volmondig, fris en fruitig, overduidelijk krieken. De diepere dimensie komt van de stenen, die een amandeltoets aan het geheel geven. Met een vrij droge nasmaak, uitermate dorstlessend. Lekker! 😛

Weetje: Mijn derde eigen lambiekexperiment met 8,950 kg verse Schaarbeekse krieken (uit eigen tuin en uit die van collega-Lambikstoemper Ludo, waarvoor dank!) op 20 liter Lindemans lambiek van 1 jaar oud, gedurende exact 1 maand (13/8/2014 t.e.m. 13/9/2014) gemacereerd in een plastieken gistvat met waterslot, bij temperaturen van 20°C tot 27°C. Zéér limited edition, gezien het meeste gebotteld werd voor een ander experiment, zijnde de Kriek Verhasselt 2014.

Advertenties


No Responses Yet to “Stoffellambik #3”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: