Record (testbrouwsel)

22sep14

Alc. 5%-6%
Orde van de Groene Bel (Sint-Martens-Bodegem)

Groene Bel test bierBeschrijving: Artisanaal Belgisch blond bier, van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, niet gecentrifugeerd, ongefilterd.

Ingrediënten: Gerstemout, Record hop, gist, water.

Geproefd: Zacht gehopt aroma dat aan een droge zolder doet denken. Niet volmondig en zeer jong van smaak. Vrij plat ook, met weinig co2. Zacht (hop)bitter van smaak, met een uiterst subtiel zurige touch op het eind en een droge nasmaak.

Weetje: Gebrouwen op 19 april 2014 in trefcentrum Solleveld te Sint-Martens-Bodegem door de Orde van de Groene Bel, een afdeling van de Landelijke Gilden die ijvert voor het voortbestaan van de hopteelt in de regio. Gebotteld in juli 2014. In totaal werd 40 liter gemaakt, met gedroogde Record hop – een variant die enkel in de regio voorkomt – en bedoeld als testbrouwsel voor het échte Record bier, dat op 18 april 2015 voor het eerst werd voorgesteld, gebrouwen bij Den Triest (Kappelle-op-den-Bos) met verse Record hop. Aanvankelijk wilden zij dit bier Groene Bel dopen, doch Brouwerij Belleketels (Denderbelle) was hen voor: zij noemden hun bier met (de verloren gewaande hopsoort doch in Aalst terug aangeplante) Groene Bel hop al zo.No Responses Yet to “Record (testbrouwsel)”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: